Просто залийте яйцями курячу грудку. Буде смачно і дуже ніжно

Багато хто не любить смажене куряче філе без доповнень, оскільки воно часто виходить сухим. Розкриємо секрет, як посмажити філе, щоб м’ясо вийшло м’яким, ніжним і соковитим. Для цього філе нарізаємо смужками, відбиваємо ножем, маринуємо в спеціях і яєчному жовтку. Маринад швидко вбереться в м’ясо за рахунок дрібних надрізів. Далі паніруємо філе у збитих білках, після смажимо в олії. Яєчний білок немов ніжна хмара огортає м’ясо, роблячи його дуже м’яким. Таку страву можна подати на стіл в якості закуски з яким-небудь соусом, або як доповнення до гарніру.

Необхідні продукти:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Спеції для м’яса – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Соняшникова олія – для смаження
  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком

Філе промийте, зверху промокніть його серветками, видаліть тонку плівку і прошарку жиру. Після наріжте філе на тонкі смужки приблизно однакової довжини. Нарізати м’ясо необхідно поперек волокон. Кожну смужку з двох сторін злегка відбийте гострою стороною ножа.

Просто залийте яйцями курячу грудку. Буде смачно і дуже ніжно

Акуратно відокремте жовтки від білків. М’ясо положіть в глибоку ємність, додайте до нього одні жовтки. Всипте сіль, перець і будь-які спеції до м’яса, додайте часник, пропущений через прес.

Просто залийте яйцями курячу грудку. Буде смачно і дуже ніжно

Філе ретельно перемішайте, залиште маринуватися на 20 хвилин. За рахунок дрібних надрізів ножем м’ясо швидко вбере прянощі.

Просто залийте яйцями курячу грудку. Буде смачно і дуже ніжно

Через деякий час в масу всипте крохмаль, добре перемішати.

Просто залийте яйцями курячу грудку. Буде смачно і дуже ніжно

До білків додайте трохи солі, збийте їх міксером до густого пишного стану.

Просто залийте яйцями курячу грудку. Буде смачно і дуже ніжно

Через деякий час промариновані шматочки м’яса опустіть в білкову піну, переверніть кілька разів, щоб смужки повністю огорнулися піною.

Просто залийте яйцями курячу грудку. Буде смачно і дуже ніжно

На плиті нагрійте сковороду, влийте олію. У розігріту олію покладіть заготовки м’яса.

Просто залийте яйцями курячу грудку. Буде смачно і дуже ніжно

Смажте смужки на середньому вогні по кілька хвилин з кожного боку, сильно засмажувати не потрібно. Сковорідку прикрийте кришкою, щоб м’ясо прожарилося всередині.

Спочатку викладіть курку на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію, потім на тарілку для подачі. Курячі палички в паніровці можна доповнити будь-яким соусом до смаку.

Просто залийте яйцями курячу грудку. Буде смачно і дуже ніжно

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: