Простий десерт «Вишенька в хмарці» – відмінний рецепт

Цей десерт готується без випічки. І виходить неймовірно ніжним і легким, як хмаринка. Вишня в шоколаді на ніжній сметанній подушці… Це так смачно, що передати словами просто неможливо. Десерт буде чудово виглядати на святковому столі і, повірте, точно сподобається Вашим гостям.

Необхідні продукти

  • печиво – 150 гр
  • волоські горіхи – 70 гр
  • згущене молоко – 2 ст.л
  • вершкове масло – 30 гр

Для повітряного шару

  • сметана – 600 гр
  • згущене молоко – 200 гр
  • ванілін на кінчику ножа
  • желатин – 15 гр
  • молоко – 100 мл

Вишневий шар

  • вишня – 400 гр
  • цукор – 2 ст.л
  • крохмаль – 1 ст.л. + Вода 2 ст.л
  • шоколадна глазур – 1 п

Починаємо приготування десерту «Вишенька в хмарці»

Печиво перемелюємо в крихту, додаємо до нього подрібнені волоські горіхи і перемішуємо. Потім додаємо в масу згущене молоко і розтоплене вершкове масло, перемішуємо.

Змащуємо форму рослинною олією і викладаємо в неї основу, добре утрамбовуємо.

Желатин заливаємо молоком і перемішуємо. Залишаємо його набухати.

У сметану додаємо згущене молоко, ванілін і збиваємо міксером до пишної маси. Желатин розтоплюємо і додаємо в сметанним масу, перемішуємо. Готовий крем накриваємо плівкою і прибираємо в морозилку на 15 хвилин.

У невелику каструлю кладемо вишню, додаємо до неї цукор і варимо на середньому вогні, помішуючи кілька хвилин.

У воду додаємо крохмаль і перемішуємо. Отриману масу вливаємо в вишню, проварюємо ще 2 хвилини і знімаємо з вогню. Готову вишню охолоджуємо.

Остиглий крем збиваємо до пишного стану і перекладаємо в форму. Зверху викладаємо вишню, злегка вдавлюючи її.

Готуємо глазур за рецептом з упаковки і виливаємо на вишню.

Десерт відправляємо в холодильник на 2 години, а потім подаємо до столу.

Простий десерт «Вишенька в хмарці» - відмінний рецепт

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: