Простий і бюджетний торт Мілка

Смачний шоколадний торт Мілка з простих і недорогих продуктів. Вологий бісквіт з ніжним кремом і шоколадною помадкою, за смаком дуже схожий на морозиво пломбір.

Складові

Для бісквіта

  • Борошно пшеничне – 190 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 5 шт.
  • Молоко – 100 мл.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Какао – порошок – 50 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Варене згущене молоко – 240 г

Для крему

  • Кукурудзяний крохмаль – 70 г
  • Молоко – 700 мл.
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Вершкове масло – 170 г

Для шоколадної помадки

  • Шоколад молочний – 100 г
  • Вершкове масло – 40 г
  • Молоко – 3 ст. ложки

Рецепт приготування

У глибокій мисці збиваємо яйця кімнатної температури з цукром, до утворення пишної, стійкої піни.

Змішуємо борошно, какао-порошок і розпушувач.

У сотейник кладемо вершкове масло, додаємо варене згущене молоко і вливаємо молоко.

Сотейник ставимо на плиту і на слабкому вогні, помішуючи, доводимо до однорідної маси.

У збиті яйця, дрібними порціями, просіюємо борошняну суміш і акуратно, щоб не опало збита яєчна маса, перемішуємо.

Гарячу масу згущеного молока додаємо до яєчно-борошняної маси і акуратно перемішуємо.

Дно форми для випічки (у мене кондитерське кільце, діаметром 20 см) застеляємо пекарним папером.

Вливаємо тісто в форму і розрівнюємо по всій поверхні.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо бісквіт 35-40 хвилин.

Поки випікається бісквіт, готуємо крем.

У сотейник вливаємо 600 мл молока (100 мл будемо використовувати пізніше), додаємо цукрову пудру і ставимо на вогонь.

У 100 мл молока додаємо крохмаль і ванілін. Все перемішуємо.

Як на молоці з цукром з’являються перші бульбашки, молоко з крохмалем вливаємо туди, тонким струменем.

Постійно перемішуємо суміш, до загусання. Знімаємо крем з вогню.

Готовий бісквіт витягаємо з форми, після повного охолодження.

Потім, загортаємо бісквіт в харчову плівку і ставимо в холодильник на 5-6 годин.

Гарячий крем накриваємо харчовою плівкою в контакт з поверхнею, щоб не обветрілось.

Охолоджуємо крем до кімнатної температури. Розм’якшене вершкове масло збиваємо і порційно додаємо до нього крем.

Збиваємо все до однорідної маси. Виходить дуже пишний, який тримає форму крем.

Дістаємо бісквіт з холодильника, зрізаємо шапку і ділимо бісквіт на три рівних коржа.

Я буду торт збирати в кондитерському кільці, так він буде більш рівним.

Кладемо в кільце перший корж і рівним шаром викладаємо половину крему.

Накриваємо другим коржем і змащуємо рештою крему.

Потім, накриваємо третім коржем і притискаємо коржі зверху рукою.

Зверху торт накриваємо шоколадною помадкою.

Помадка готується так: на слабкому вогні розтоплюємо шоколад, додаємо молоко і вершкове масло, перемішуємо і даємо трохи охолонути.

Накриваємо торт і відправляємо в холодильник на чотири години мінімум.

Після, знімаємо кондитерське кільце і пригощаємо рідних. Всім смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: