Простий яблучний пиріг «Три склянки»: обійдемося без молока і яєць!

Швидкий і смачний рецепт.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно просіяне – 1 стакан;
  • яблука кисло-солодкі – 1.5 кг;
  • манна крупа – 1 стакан;
  • масло вершкове – 180 г;
  • цукор – 1 стакан;
  • лимонний сік – 3 ст.л;
  • розпушувач – 1 ст.л;
  • родзинки – 0.5 склянки;
  • кориця – 2 ч.л;
  • сіль – 1/3 ч.л.

Змішуємо манку, борошно і цукор, розпушувач і сіль.

Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, тремо на грубій тертці і скроплюємо соком лимона, змішуємо, всипаємо корицю і родзинки, перемішуємо.

У форму для запікання натираємо на тертці трохи вершкового масла, розподіляємо його по дну форми. Масло, що залишилося кладемо в морозилку.

Поверх масла викладаємо 4 ст.л. сухої суміші, розрівнюємо і викладаємо шар тертих яблук, вирівнюємо. Чергуючи шари, викладаємо все, верхній шар повинен бути з сухої суміші. На нього натираємо на тертці вершкове масло з морозилки, все розрівнюємо.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг 50 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: