Простий рецепт горіхового печива – виходить дуже ніжне і м’яке

Простий рецепт горіхового печива з великим виходом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 300 г;
  • цукор – 120 г;
  • яйця – 2 шт;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • масло вершкове – 130 г;
  • сіль – чверть ч.л;
  • ванільний цукор – 2 ч.л.

Для приготування горіхової начинки потрібно:

  • цукор – 160 г;
  • вода – 1 ст.л;
  • горіхи грецькі – 500 г;
  • мед – 2 ст.л;
  • масло вершкове – 180 г.

Просіваємо борошно і змішуємо з розпушувачем, сіллю, цукром, ванільним цукром і перемішуємо. Кладемо яйця і розм’якшене вершкове масло. Вимішуємо руками.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, розкатуємо його качалкою і якщо буде потрібно, розподіліть ще й руками по всій формі.

Подрібнюємо горіхи. У каструлі змішуємо цукор, воду, мед і масло. Доведіть до кипіння і знімайте, всипаємо горіхи і перемішуємо до однорідності. Горіхи можна нарізати ножем або подрібнити в блендері, як вам подобається.

Викладаємо начинку на тісто і рівномірно розподіляємо.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо печиво 20 – 25 хвилин. Остиглу випічку ріжемо на порційні квадратики. Печиво виходить дуже м’яким і ситним, за рахунок горіхово-медової начинки, яка після охолодження ущільниться і стане дуже приємною на смак.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: