Розсипчасте, м’яке та хрумке печиво чудово підходить до ранкового чаю. Готується все просто та швидко.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйце, 1 шт;
- цукор, 1 ст. л;
- кефір, 100 мл;
- олія соняшникова, 60 мл;
- ванілін за смаком;
- сіль дрібку;
- борошно, 250 г;
- розпушувач, 1 ч.л;
- цукор для посипання.
Процес приготування
Продукти беріть кімнатної температури.
Яйце збиваємо із сіллю та цукром, ваніліном за допомогою віночка. Вливаємо кефір, перемішуємо.
Борошно просіюємо та змішуємо з розпушувачем, частинами всипаємо в масу та вимішуємо однорідне та гладке тісто.
Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто і розкачуємо пласт із товщиною близько 7 мм.
Обсипаємо цукром і прокачуємо качалкою, щоб утопити цукор у тісто.
Тепер можна просто нарізати ножем шматочки печива чи вирізати формами. Можна ножем зробити розрізи у вигляді сітки та отримати печиво у вигляді ромбів.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо печиво близько 15 – 20 хвилин, але тут вже дивіться по своїй духовці. Печиво має набути золотистості.
Печиво виходить близько 15 штук. Тому раджу вам відразу брати продукти у більшому об’ємі та зробити здоби більше, тому що вона вам точно сподобається. Для посипання можна змішати цукор з корицею і тоді печиво буде ароматне та апетитне.