Вершковий крем відмінно підходить для самих різних тортів, рулетів та інших десертів.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- білки – 3 шт;
- цукор – 150 г;
- ванілін – екстракт;
- масло вершкове розм’якшене – 450 г.
Процес приготування
З’єднуємо білки з цукром, перемішуємо до однорідності і ставимо миску з масою в ємність з кип’ятком, перемішуємо масу до розчинення цукру. Температура води повинна бути не вище 60 градусів.
Збиваємо масу міксером до стійкої і густої маси.
Вливаємо екстракт ванілі і збиваємо на повільній швидкості 1 хвилину.
Додаємо розм’якшене вершкове масло і збиваємо на низькій швидкості до повної однорідності, потім чергуємо – низьку швидкість (1 хвилина) і середню швидкість (1 хвилина). Збиваємо до пишності і легкості, збільшення маси.
За бажанням можна додавати харчові барвники і зробити різнокольоровий крем.
Такий крем в закритому контейнері може зберігатися 1 – 2 тижні в холодильнику і 1 місяць в морозильній камері.