Простий рецепт заварного тіста на рослинній олії

Класичне заварне тісто для еклерів готується на основі вершкового масла. Але в наш час як ніколи актуальна установка «якщо можна заощадити, то потрібно». Виявляється, вершкове масло в заварному тісті цілком заміниме рослинним. Вироби виходять не менш повітряними, а їх хрусткість навіть вища!

З такого заварного тіста легко приготувати булочки для закусочних і десертних профитролей, еклерів, коржі для тістечок і тортів. Шкода, багато господинь помилково вважають цей вид випічки надто примхливим, побоюються, що заготовки не піднімуться. З цим рецептом не виникне ніяких проблем.

Складові:

  • Вода 0,5 скл.
  • Соняшникова олія 0,5 скл.
  • Сіль 1 трісок.
  • Пшеничне борошно 150 г
  • Яйце 3 шт.

Покроковий процес приготування

У товстостінній каструльці з’єднайте олію з водою. Додайте сіль і поставте на вогонь. Коли вода закипить, порціями всипте борошно. Інтенсивно перемішайте.

Продовжуючи розмішувати тісто, зніміть каструлю з вогню. В однорідну, еластичну масу добавте по одному яйця. Ретельно збийте.

Деко застеліть пергаментом або силіконовим килимком для випічки. За допомогою кондитерського мішка або чайної ложки сформуйте невеликі порції тіста. Випікайте вироби при 200 градусах протягом 25-30 хвилин. Під час приготування дверцята духовки не відчиняйте! Остиглі заготовки наповніть солодкою або солоною начинкою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: