Повірте: це справжній делікатес, зроблений своїми руками. Для дивовижної закуски нам знадобиться тільки варена картопля і мариновані печериці. Здавалося б, зовсім небагато: але який карколомний ефект. Якщо будете використовувати грибочки, замариновані власними силами (а рецептів їх безліч), то кожен раз будете отримувати новий смак салату.
Яскравий і насичений салат викличе бурю захоплення у кожного, хто його спробує.
Необхідні інгредієнти:
- 400 г відвареного картоплі;
- 450 грам маринованих грибів;
- 40 грам зеленої цибулі;
- пучок зелені кропу.
Заправка для салату:
- дві столові ложки маринаду з грибів;
- дві столові ложки оливкової олії;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Як приготувати простий салат з двох інгредієнтів
Три картоплі середнього розміру промиваємо, відварюємо в мундирі до готовності.
Потім картоплю охолоджуємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо великими кубиками і перекладаємо в салатник.
Беремо мариновані гриби власного приготування (вони мають більш яскравий і насичений смак). Дрібні печериці залишаємо цілими, а великі розрізаємо навпіл. Зовсім великі гриби розрізаємо на 4 частини.
Перекладаємо в миску з картоплею.
Подрібнюємо зелену цибулю і кріп, відправляємо до решти інгредієнтів.
Займемося заправкою. У миску виливаємо маринад з грибів (у мене він із зеленню, часником і перцем, використовую все), додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Додаємо олію (у мене вона оливкова, але можна брати будь-яку) і перемішуємо.
Заправляємо салат ароматним маринадом, розмішуємо. Для пікантності зверху посипаємо перцем чилі, прикрашаємо гілочками кропу – і можна подавати на стіл.