Якщо хочете здивувати своїх гостей, то цей рецепт як раз для вас!
Інгредієнти для 4 свічок заввишки 4,5 діаметром 6 см:
- Буряк – 150 гр.
- Желатин – 1,5 ч. ложки.
- Вода для желатину (див. інструкцію) – 70 мл.
- Майонез – 6 ст. ложок.
- Оселедець – 100 гр.
- Хліб – 4 шматочки.
Спосіб приготування:
1. Варений буряк подрібнити за допомогою блендера.
2. Потім додати 6 ст. ложок майонезу і збити знову. Маса ще не однорідна, але вже стає красивого кольору.
3. Желатин замочити за інструкцією на упаковці, а потім відправити в блендер до буряка і збити до однорідної маси.
4. За допомогою склянки вирізати хліб.
5. Оселедець нарізати кубиками. За бажанням можете дрібно нарізати ріпчасту цибулю.
6. Є тільки один важливий момент-підготувати форми. Можна скористатися кільцями для салату або випічки. Я зробила сама форми з файлу і з’єднала стик скотчем.
7. На дно форми відправити хліб, на нього викласти оселедець. Зверху залити сумішшю з буряка. Намагайтеся, щоб у кожної бурякової “свічки” висота була однаковою.
8. Потім відправити закуску в холодильник до застигання.
9. Зверху салат прикрасити шматочком лимона і гілочкою кропу.
Закуска виходить дуже ніжною і повітряною! При цьому не втрачає смакових якостей. На смак така ж як оселедець під шубою, тільки ніжніше. Смачного!