Рецепт відмінного кексу з горіхами і сухофруктами точно сподобається дітям і любителям сюрпризів у випічці.
Складові компоненти:
- борошно – 400 г .;
- розпушувач – 5 г. або 1 ч.л .;
- цукор – 250 г. або один стакан;
- масло вершкове – пачка або 150 г .;
- яйце – 3 шт .;
- ванілін на кінчику ножа;
- сіль для смаку.
Сухофрукти можна взяти будь-які, які ви любите: родзинки, манго, журавлина, інжир, папайя.
З горіхів найкраще підійде грецький горіх або мигдаль.
Чудовим доповненням стане цедра апельсинів і шоколад.
Компоненти глазурі:
- оливкова олія (2-5 крапель);
- пудра цукрова -150 р .;
- молоко до 4 ч.л. (гаряче);
Технологія приготування:
Сухі фрукти та обрані горіхи необхідно нарізати ножем. Обсипати борошном (1 ст.л.), це необхідно для того, що вони не пішли на дно в тісті.
Білки доводимо до стану піни, додаємо жовтки і цукор. Суміш збиваємо протягом 6 хвилин.
У збиті яйця додаємо молоко і розтоплене масло. Все перемішуємо і повільно додаємо борошно, розпушувач і сіль.
В отриману суміш додаємо підготовлені фруктові компоненти (пункт 1).
У форму виливаємо отримане тісто, і поміщаємо випікатися при температурі 180 С градусів. Готується кекс протягом години.
Глазур отримуємо змішуванням гарячого молока з краплями олії і цукрової пудри.
По готовності кекс прикрашаємо глазур’ю, декоруємо сухофруктами. Смачного!