Приголомшливий осінній салат «Астра» з куркою і перцем

Такий салат готується за рецептом дуже просто, а виходить приголомшливо красивим і дуже смачним.

Кількість продуктів регулюйте на свій смак і на кількість осіб. Рекомендую зробити його побільше: всі обов’язково попросять добавку. Осінній салат виходить дуже ароматним, завдяки помідорам і солодкому перцю. Часниковий соус вносить пікантну нотку, а яйця і курка роблять салат дуже ситним.

Склад продуктів

  • одне куряче філе;
  • 1-2 середніх помідора (краще з щільною м’якоттю);
  • три свіжих курячих яйця;
  • один солодкий болгарський перець;
  • 100-15 грам твердого сиру;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • часникові сухарики;
  • майонез.

Покроковий процес приготування

Всі підготовлені продукти необхідно буде розкладати по різних мисках, так як салат у нас багатошаровий.

Курячу грудинку необхідно відварити і остудити. Потім нарізаємо її невеликими кубиками.

Порада. Куряче філе виходить дуже соковитим, якщо варити його в такий спосіб. У каструлю наливаємо воду, солимо і доводимо до кипіння. У киплячу воду відправляємо курячу грудку, варимо 15-20 хвилин: вона виходить соковитою і дуже смачною.

Солодкий болгарський перець (я взяла червоний, щоб салат був більш яскравим) очищаємо від насіння і дрібно нарізаємо.

Зварені заздалегідь круто курячі яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на грубій тертці.

Помідори промиваємо, вирізаємо плодоніжки і дрібно нарізаємо.

Шматочок твердого сиру (100-150 грам) натираємо на грубій тертці.

На плоску тарілку встановлюємо кулінарне кільце або кільце від рознімної форми: саме в ньому ми і будемо збирати салат.

Першим шаром викладаємо куряче філе, солимо і перчимо до смаку, змащуємо тонким шаром майонезу.

Другим шаром викладаємо нарізані помідори, трохи утрамбовуємо їх.

Майонез змішуємо з 2-3 зубчиками часнику, пропущений через прес. Отриманим соусом змащуємо шар помідорів.

Третім шаром викладаємо яйця, солимо їх і змащуємо тонким шаром звичайним домашнім майонезом.

Далі викладаємо порізаний болгарський перець, змащуємо його.

Посипаємо салат тертим сиром і відправляємо на 30 хвилин в холодильник.

Перед подачею на стіл, салат прикрашаємо (один варіант можете подивитися на фото). З солодкого болгарського перцю робимо квітку (астру), розкладаємо листочки м’яти.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: