Пшеничний хліб «Тостовий». Мій улюблений рецепт!

Це один з найпростіших рецептів пшеничного хліба, який довго буде м’яким і ароматним.

Для приготування хліба вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 500 г;
  • сіль – 10 г;
  • масло вершкове – 10 г;
  • вода – 330 мл;
  • цукор – 5 г;
  • дріжджі живі – 8 г або сухі – 3 г.

Воду кімнатної температури змішуємо з цукром і дріжджами, все перемішуємо і додаємо розм’якшене вершкове масло, перемішуємо.

Борошно просіваємо і всипаємо невеликими порціями, перемішуючи масу лопаткою. Коли лопатка не справлятиметься, вимішують руками. Муки може знадобитися трохи більше або менше. Домісити тісто можна на столі. Виходить м’яке, що не липке, еластичне.

Ємність змащуємо маслом і кладемо в неї тісто, накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 2 години. Через 1 годину розкатуємо в пласт, який складаємо і кладемо назад в ємність на 1 годину.

Тісто обминають і даємо відпочити ще хвилин 10.

Форму для хліба змащуємо маслом. Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто і виганяємо повітря руками і качалкою. Звертайте тісто по довжині і ширині своєї форми для випікання. Укладаємо тісто в форму швом вниз і залишаємо на 1.5 години під плівкою.

Духовку розігріваємо до 220 градусів і випікаємо 40 – 45 хвилин. Перед тим, як помістити тісто в духовку, добре окропіть його всередині водою з розпилювача, щоб хліб вийшов м’яким і ніжним.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: