Пухові булочки з хрустким штрейзелем. Ідеальні для сніданку!

Просте, але смачне, а головне швидкий рецепт випічки, як раз для сніданку.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 630 г;
  • дріжджі – 7 г;
  • вершкове масло – 70 г;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 300 мл;
  • ваніль.

Для штрейзеля:

  • цукор – 40 г;
  • борошно – 45 г;
  • масло вершкове – 20 г.
  • яйце для змащування.

Для тіста змішуємо тепле молоко і 2 ст.л. цукру, дріжджі і трохи просіяного борошна. Отримуємо опару, консистенцією сметани. Залишаємо на 20 хвилин в теплому місці.

Сіль, цукор і яйця збиваємо, додаємо розм’якшене вершкове масло, змішуємо з опарою, перемішуємо до однорідності. За бажанням, додайте ванілін.

Вмішуємо борошно порційно, мішаємо ложкою, потім кладемо на поверхню і вимішуємо руками. Тісто має вийти м’яке, еластичне. Муки може бути менше або більше, але не набагато. Ємність змащуємо маслом, кладемо тісто, закриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину. Через годину обминають тісто і залиште його ще на 1 годину.

Тісто має збільшитися в 2 рази.

Викладаємо тісто на стіл, ділимо на 20 шматочків. Кожен шматочок округляємо в кульки.

Якщо хочете булочки з начинкою, розімніть тісто в корж і покладіть в середину джем або варення, защипніть і зробіть кульку.

Деко змащуємо маслом, викладаємо булочки, накриваємо плівкою і залишаємо на 20 хвилин.

Всі інгредієнти для штрейзеля змішуємо і перетираємо в крихту, ставимо в холодильник.

Булочки змащуємо збитим яйцем, посипаємо штрейзелем.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: