Просте, але смачне, а головне швидкий рецепт випічки, як раз для сніданку.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 630 г;
- дріжджі – 7 г;
- вершкове масло – 70 г;
- яйця – 2 шт;
- молоко – 300 мл;
- ваніль.
Для штрейзеля:
- цукор – 40 г;
- борошно – 45 г;
- масло вершкове – 20 г.
- яйце для змащування.
Для тіста змішуємо тепле молоко і 2 ст.л. цукру, дріжджі і трохи просіяного борошна. Отримуємо опару, консистенцією сметани. Залишаємо на 20 хвилин в теплому місці.
Сіль, цукор і яйця збиваємо, додаємо розм’якшене вершкове масло, змішуємо з опарою, перемішуємо до однорідності. За бажанням, додайте ванілін.
Вмішуємо борошно порційно, мішаємо ложкою, потім кладемо на поверхню і вимішуємо руками. Тісто має вийти м’яке, еластичне. Муки може бути менше або більше, але не набагато. Ємність змащуємо маслом, кладемо тісто, закриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину. Через годину обминають тісто і залиште його ще на 1 годину.
Тісто має збільшитися в 2 рази.
Викладаємо тісто на стіл, ділимо на 20 шматочків. Кожен шматочок округляємо в кульки.
Якщо хочете булочки з начинкою, розімніть тісто в корж і покладіть в середину джем або варення, защипніть і зробіть кульку.
Деко змащуємо маслом, викладаємо булочки, накриваємо плівкою і залишаємо на 20 хвилин.
Всі інгредієнти для штрейзеля змішуємо і перетираємо в крихту, ставимо в холодильник.
Булочки змащуємо збитим яйцем, посипаємо штрейзелем.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 хвилин.