Пиріг «Картофджин». Рідних за вуха не відтягнеш, а випікається 10 хвилин!

Пиріг «Картофджин», рецепт приготування

Осетинські пироги давно славляться своїм смаком, різними начинками і простотою приготування. Пропонуємо вам один такий смачний варіант пирога.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • кефір – 200 мл;
  • олія соняшникова – 40 г;
  • сіль – половина ч.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сода – 1 ч.л.

Для приготування начинки візьміть:

  • картопля – 300 г;
  • сир твердих сортів – 200 г.

Процес приготування пирога

Картоплю відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Борошно просіваємо і змішуємо з содою.

Кефір змішуємо з сіллю, цукром і олією, вимішуємо.

У рідку основу частинами всипаємо борошно і вимішуємо масу, поки тісто не стане м’яким і не перестане липнути до рук.

Порада: цілком можливо, що вам буде потрібно ще трохи борошна, тільки не забивайте тісто борошном.

Укладаємо його в пакет і залишаємо відпочити.

Неостиглу картоплю перетворюємо в пюре і змішуємо з тертим сиром, додаємо сіль, якщо потрібно і чорний перець за смаком.

Порада: вага тіста і начинки, приблизно повинні бути однаковими.

Руками розминаємо тісто в корж, викладаємо начинку, защипуємо по колу краї і придавлюємо руками, щоб повернути круглу форму.

Пиріг «Картофджин». Рідних за вуха не відтягнеш, а випікається 10 хвилин!

Пиріг «Картофджин». Рідних за вуха не відтягнеш, а випікається 10 хвилин!

Духовку включаємо до 180 градусів і випікаємо близько 10 хвилин, попередньо змастивши пиріг збитим жовтком.

Пиріг смачний в гарячому вигляді, коли тягнеться сир з начинки, але і в холодному, він також дуже смачний.

Пиріг «Картофджин». Рідних за вуха не відтягнеш, а випікається 10 хвилин!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: