Пиріг на кефірі з яблуками: 15 хвилин час на випічку

Рекомендуємо Вам приготувати смачний пиріг на кефірі з яблуками. Саме приготування займе лише 15 хвилин Вашого часу, а інше доробить духовка. Обов’язково приготуйте і візьміть цей рецепт на озброєння.

Необхідні продукти:

  • два яйця
  • двісті грамів цукрового піску
  • чайна ложка ванільного цукру
  • двісті п’ятдесят грамів кефіру
  • половина чайної ложки соди
  • п’ятдесят грамів вершкового масла + масло для змащування форми
  • дві склянки борошна
  • два яблука

Пиріг на кефірі з яблуками: 15 хвилин час на випічку

Покроковий процес приготування:

Шматок масла дістати з морозилки і розтопити в мікрохвильовці або ж на водяній бані. Відкласти, щоб воно охололо.

Яйця розбити в глибоку миску. Докласти цукровий пісок і ванільний цукор.

Пиріг на кефірі з яблуками: 15 хвилин час на випічку

Збивати міксером на максимальній швидкості протягом п’яти хвилин до триразового збільшення маси.

Кефір влити в окрему піалу. До нього додати соду і перемішати.

Як тільки кефір почне пінитися, перелити його до яєць і перемішати.

У яєчно-кефірну суміш влити розтоплене масло і олію. Все перемішати.

Поступово в отриману масу додати просіяне борошно.

Пиріг на кефірі з яблуками: 15 хвилин час на випічку

Перемішати все до отримання однорідного тіста.

Вогнетривку форму змастити вершковим маслом. Перелити тісто у форму і розрівняти його.

Яблука помити, почистити, видалити серцевину і розрізати на тонкі часточки. Часточки яблук занурити в тісто.

Духовку заздалегідь прогріти до ста вісімдесяти градусів.

Відправити пиріг в духовку хвилин на п’ятдесят. Готовність потрібно перевірити дерев’яною паличкою.

Якщо верх зарум’яниться, а тісто ще прилипає до палички, потрібно прикрити пиріг фольгою і відправити назад в духовку. В цьому випадку пиріг дійде до готовності і не підгорить.

Пиріг на кефірі з яблуками: 15 хвилин час на випічку

Ось і готовий наш смачний пиріг на кефірі з яблуками. Виходить він дуже ніжним і соковитим з приємно кислинкою завдяки яблукам.

Дістаньте його з духовки і дайте повністю йому охолонути.

Остиглий пиріг перекладіть на красиву тарілку і подайте на стіл разом з ароматним чаєм. Приємного чаювання!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: