Хочу поділитися з вами смачним рецептом яблучного пирога, який має цікаву назву “Яблука на снігу”. Дуже смачний, м’який, повітряний, а який ароматний! Неможливо встояти!
Складові:
- яблука
- сметана
- цукор
- мука
- яйця
- вершкове масло
- сода
Готуємо тісто для пирога. Розтоплюємо і охолоджуємо 150 гр вершкового масла, змішуємо його з половиною склянки сметани. Додаємо 1 чайну ложку соди, гашеного оцтом, пів чайної ложки солі.
Далі додаємо 1,5 склянки просіяного борошна і замішуємо тісто. Прибираємо його на півгодини в холодильник.
В цей час займемося приготуванням крему. Змішуємо 1 яйце, 3 -4 столові ложки борошна, 1 склянка сметани і 1-1,5 склянки цукру. Кількість цукру додавайте до смаку, в залежності від того, наскільки солодкі у вас яблука.
Всі інгредієнти для крему я рекомендую не просто змішати, а збити міксером, пиріг вийде повітряний і набагато смачніший.
1 кг яблук нарізаємо тоненькими шматочками. Тепер беремо форму для запікання, змащуємо маслом, руками викладаємо тісто, потім кладемо яблука і заливаємо кремом.
Випікаємо пиріг приблизно 45-50 хвилин при температурі 190 градусів. За бажанням, зверху можна ще прикрасити цукровою пудрою. Приємного Вам чаювання!