Пиріг на сметані “Яблука на снігу” – м’який і смачний

Хочу поділитися з вами смачним рецептом яблучного пирога, який має цікаву назву “Яблука на снігу”. Дуже смачний, м’який, повітряний, а який ароматний! Неможливо встояти!

Складові:

  • яблука
  • сметана
  • цукор
  • мука
  • яйця
  • вершкове масло
  • сода

Готуємо тісто для пирога. Розтоплюємо і охолоджуємо 150 гр вершкового масла, змішуємо його з половиною склянки сметани. Додаємо 1 чайну ложку соди, гашеного оцтом, пів чайної ложки солі.

Далі додаємо 1,5 склянки просіяного борошна і замішуємо тісто. Прибираємо його на півгодини в холодильник.

В цей час займемося приготуванням крему. Змішуємо 1 яйце, 3 -4 столові ложки борошна, 1 склянка сметани і 1-1,5 склянки цукру. Кількість цукру додавайте до смаку, в залежності від того, наскільки солодкі у вас яблука.

Всі інгредієнти для крему я рекомендую не просто змішати, а збити міксером, пиріг вийде повітряний і набагато смачніший.

1 кг яблук нарізаємо тоненькими шматочками. Тепер беремо форму для запікання, змащуємо маслом, руками викладаємо тісто, потім кладемо яблука і заливаємо кремом.

Випікаємо пиріг приблизно 45-50 хвилин при температурі 190 градусів. За бажанням, зверху можна ще прикрасити цукровою пудрою. Приємного Вам чаювання!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: