Пиріг з гарбузом «Три склянки» без замішування тіста. Гарбуз не відчувається: соковитий і м’який

Найскладніше в цьому рецепті – натерти гарбуз на дрібній тертці. Я використовую міксер зі спеціальною насадкою. Можна попрацювати і натерти руками. Тут у мене 800 г гарбуза.

Тепер сюди натираємо цедру одного лимона. Також нам знадобиться з лимона і сік. Замість лимона можна взяти апельсин або 2 мандарина.

В гарбуз додаємо склянку цукру, склянка у мене на 200 г, і виливаємо сік одного лимона. Добре перемішуємо і поки відставляємо в сторону. Гарбуз пустить сік і цукор почне розчинятися.

Займемося приготуванням тіста. У мисці змішуємо склянку просіяного борошна, склянку манки і стакан цукру. Додаємо щіпку солі і перемішуємо до однорідного стану.

Потім додаємо 200 г холодного вершкового масла і перетираємо все до стану крихти. Для зручності я масло нарізаю на маленькі шматочки.

Пиріг випікаємо в формі на 20 см. Бажано брати роз’ємну, щоб пиріг легко можна було потім дістати з форми. Якщо немає такої форми, можна взяти кільце.

Дно застилаємо папером для випічки, суху суміш ділимо на 3 рівні частини і перекладаємо 1/3 частина крихти в форму. Ложкою рівняємо поверхню і злегка утрамбовуюмо.

На крихту викладаємо половину гарбузової начинки. Утворився сік, не лякайтеся. За рахунок того, що в тісті є манка, вона набубнявіє і вбере всю вологу. Пиріг не буде дуже мокрим, він виходить в міру вологий.

Далі розподіляємо другу частину тіста, також злегка утрамбовуюмо ложкою і викладаємо начинку яка залишилася. У нас виходить в результаті 2 шари начинки і 3 шару тіста.

Висипаємо останню крихту на гарбуз і повністю закриваємо її борошняної сумішшю.

Сік з форми може трохи витекти, тому беремо форму з бортиком, як у мене, або ставимо її на деко.

Відправляємо пиріг випікатися в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Мій пиріг випікався рівно 40 хвилин. Дістаємо його з духовки і даємо охолонути прямо в формі. Тільки вже повністю остиглий пиріг можна діставати з форми.

Пиріг з гарбузом «Три склянки» без замішування тіста. Гарбуз не відчувається: соковитий і м’який

Акуратно відокремлюємо його від стінок форми і знімаємо бічну панель. Пиріг виходить гарний, яскравий і шалено ароматний!

Пиріг з гарбузом «Три склянки» без замішування тіста. Гарбуз не відчувається: соковитий і м’який

Я готувала його до сімейного чаювання, коли до нас в гості приїжджали батьки. Ні мама, ні тато самі не здогадалися, що ж це за начинка. Вони припустили, що це морква. Гарбуз в пирозі зовсім не відчувається. Він соковитий і з яскраво-вираженим смаком цитрусових. За бажанням в начинку можна додати пряні спеції – корицю, мускатний горіх і імбир.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: