Пиріг Зебра на кефірі, простий рецепт! Стара добра класика

В принципі, це повноцінний пиріг, дуже ніжний і повітряний, з яскраво вираженим смаком шоколаду. Він Вам і вашим дітям сподобається.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 190 г;
  • кефір – 220 мл;
  • масло вершкове – 100 г;
  • какао – 10г;
  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 150 г;
  • сіль – щіпка;
  • сода – 2/3 ч.л;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Пиріг Зебра: покроковий процес приготування

Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

З’єднуємо цукор, сіль, ванілін і масло. Збиваємо міксером до пишноти. Вводимо по 1-му яйця і продовжуємо збивати масу на високій швидкості.

Борошно змішати з содою і порційно додати в масу, перемішуючи на низькій швидкості міксера, вливаємо частину кефіру, перемішуємо. Тепер висипаємо решту борошна і вливаємо кефір, перемішуємо до однорідності.

Тісто ділимо на дві частини і в одну просіюємо какао, перемішуємо.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо столовими ложками маси: 2 білого тіста, 2 темного і т.д. Коли тіста залишиться зовсім небагато, кладіть в середину вже по 1 ст.л тіста. За допомогою зубочистки намалюйте візерунки.

Духовку розігріваємо до 170 градусів і випікаємо 45 – 50 хвилин. Готовність обов’язково перевіряйте дерев’яною паличкою.

Щоб уникнути тріщин в коржі, беріть велику форму для випічки, щоб тісто піднімалося рівномірно і не з’являлися тріщини.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: