Пиріжки або булочки як пух, з ягідною начинкою

М’які булочки з начинкою завжди їдять із задоволенням. Пропонуємо простий рецепт таких пиріжків, в яких ви можете робити різну начинку.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 300 г;
  • молоко – 150 мл;
  • вершкове масло – 40 г;
  • свіжі дріжджі – 10 г або сухі – 3 г;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – ¼ ч.л;
  • цукор – 50 г;
  • ванільний цукор – 4 г

Для начинки візьміть:

  • лохина або чорниця – 200 г;
  • крохмаль – 0.75 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л.

Пиріжки з ягідною начинкою: покроковий процес приготування

Ще потрібно яйце для змащування, змішане з молоком.

З’єднуємо дріжджі і 1 ч.л. цукор, вливаємо тепле молоко, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Масло вершкове розтоплюємо.

Яйце збиваємо з сіллю. Цукром і ваніліном, збиваємо, додаємо дріжджову масу, перемішуємо.

Порційно всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо тісто і потім додаємо вершкове масло і добре вимішуємо хвилин 10. Місити можна і на столі. Миску змащуємо маслом, кладемо м’яке і не липке тісто, накриваємо рушником або плівкою і залишаємо в теплому місці на 1.5 години.

Тісто обминаємо і ділимо на 12 шматочків, обкачуємо в кульки, накриваємо і залишаємо.

Цукор з’єднуємо з крохмалем.

Шарик тіста розкатуємо в коржик, кладемо в середину 1 ст.л ягоди, посипаємо цукром з крохмалем, защипуємо краї і формуємо пиріжок.

Деко застеляємо пергаментом, укладаємо пиріжки на деякій відстані. Залишаємо накриті пиріжки на 40 хвилин. Яйце збиваємо і змішуємо з молоком, змащуємо пиріжки.

Духовку розігріваємо до 190 градусів і випікаємо 25 хвилин. Готові пиріжки посипаємо цукровою пудрою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: