Пампушки на основі картоплі та картопляного відвару, виходять настільки апетитними, повітряними та м’якими, які чудово замінюють пиріжки з різними начинками, зроблені за іншими рецептами.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- варена картопля та відвар по 300 г;
- сіль та цукор по 1 ст.л;
- яйце, 1 шт;
- дріжджі сухі, 1 пакетик;
- борошно, близько 500 г.
Процес приготування
Відварюємо картоплю, зливаємо і перетворюємо картоплю в пюре з яйцем, сіллю та цукром.
Відвар вливаємо в пюре, перемішуємо та всипаємо дріжджі, перемішуємо.
Борошно просіюємо і вводимо частинами в масу, вимішуємо м’яке тісто.
Накриваємо його та залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Обминаємо тісто і викладаємо на стіл, присипаний борошном.
Ділимо на невеликі колобки.
Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо колобки на середньому вогні до рум’яності з двох сторін.
Викладаємо на паперові рушники, щоб вони ввібрали надлишки олії.
Такі пампушки просто диво, м’які та пишні, дуже смачні, повітряні. Подавати можна з варенням або сметаною, можна посипати цукровою пудрою і у вас вийде солодке доповнення до чаю.