Універсальне, дуже м’яке і пишне тісто, яке чудово поєднується з різними начинками. Готувати тісто легко і просто, головне, не забивати його борошном.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле, 250мл;
- йогурт чи сметана, 0.5 склянки;
- дріжджі, 7 г;
- цукор, 1 ч. л;
- сіль, 1 ч. л;
- борошно, 500 г;
- масло вершкове, 2.5 ст.л;
- яйця варені, 4 шт.;
- кріп свіжий;
- сир, 450 г;
- сіль.
Процес приготування
Молоко кімнатної температури і сметану або йогурт змішуємо з цукром та сіллю, дріжджами.
Борошно просіюємо та частинами всипаємо в масу. Борошна вводите стільки, скільки необхідно для м’якого і еластичного тіста, не забитого борошном.
Розм’якшене вершкове масло також поступово, між прийомом введення борошна, додаємо в масу і вимішуємо.
Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці, поки не підніметься.
Яйця натираємо на великій тертці. Змішуємо з сиром і нарізаним кропом, солимо за смаком.
Формуємо пиріжки з начинкою і укладаємо на лист, застелений пергаментом.
Обсмажуємо пиріжки на сковороді в олії до рум’яності, вогонь не великий, якщо хочете, можна накрити кришкою.
Пиріжки з такою оригінальною начинкою можна подавати зі сметаною або розтопленим вершковим маслом.