М’які та пишні пиріжки з начинкою із тушкованої капусти, це класика жанру, яка всім подобається. Тісто виходить настільки повітряним, що його просто не відчуваєш.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 350 мл;
- цукор, 3 ст. л;
- дріжджі сухі, 7 г;
- вершкове масло, 50 г;
- сіль, 0.5 ч. л;
- борошно, 500 г.
Для приготування начинки необхідно:
- капуста, 400 г;
- цибуля та морква по 1 шт;
- вершкове масло, 30 г;
- олія соняшникова, 2 ст.л;
- сіль, перець, зелень.
Процес приготування
Капусту тонко шаткуємо, цибулю ріжемо кубиком, моркву натираємо на великій тертці.
Тушимо цибулю і моркву до напівготовності, додаємо капусту і тушкуємо овочі під кришкою до готовності. В кінці солимо, перчимо і додаємо зелень за смаком, шматочок вершкового масла. Охолоджуємо начинку.
Для тіста в тепле молоко всипаємо цукор та дріжджі, перемішуємо.
Борошно просіюємо і змішуємо з сіллю, вливаємо молоко і вимішуємо тісто до тих пір, поки маса не припинить липнути до рук і не стане гладкою. У середині замісу вливаємо олію.
Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
Тісто обминаємо, ділимо на 17 – 19 шматочків і скачуємо колобки. Накриваємо тісто, щоб воно не завітрювалося.
Розкачуємо кожен колобок у коржик, викладаємо капустяну начину і формуємо пиріжки.
Обсмажуємо їх на сковороді в олії.
Такі пишні пиріжки зі смачною, легкою, капустяною начинкою, вам точно припадуть до смаку.