Таке швидке кефірне тісто завжди добре виходить і немає необхідності витрачати час на готування довгого, дріжджового тіста. Для начинки ви можете вибирати різні варіанти.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- жирний кефір, 500 мл;
- борошно, 800 г;яйце, 1 шт;
- сметана жирна, 100 г;
- олія соняшникова, 70 мл;
- цукор, 50 г;
- сода і сіль по 10 г.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- жирний кефір, 500 мл;
- борошно, 800 г;
- яйце, 1 шт;
- сметана жирна, 100 г;
- олія соняшникова, 70 мл;
- цукор, 50 г;
сода і сіль по 10 г.
Для приготування картопляної начинки:
- картопляне пюре, 500 г;
- цибуля смажена, 150 г;
- масло вершкове, кріп.
Для начинки з відвареного курячого м’яса:
- м’ясо куряче відварене, 300 г;
- цибуля смажена, 100 г;
- сир домашній або за смаком, 770 г;
- спеції, сіль, перець.
Для капустяної начинки:
- капуста тушкована, 500 г з цибулею (100 г), вершковим маслом, зеленню.
Процес приготування
Продукти для тіста мають бути кімнатної температури.
Змішуємо кефір із сіллю, цукром, нагріваємо до теплого стану.
Яйце перемішуємо з олією і виливаємо її в кефір, перемішуємо.
Борошно просіюємо і всипаємо частинами в масу, додаємо соду і вимішуємо тісто, яке має бути липким і однорідним.
Накриваємо тісто та залишаємо на 30 хвилин.
Ділимо тісто на 16 шматочків і скачуємо колобки, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
Робіть будь-яку начинку із запропонованих варіантів, таке тісто чудово поєднується з будь-якою.
Розкачуємо коржик з колобка, на край кладемо начинку і згортаємо трубочки, підвертаючи краї.
Обсмажуємо в олії до золотистості.
Для пиріжків можна зробити різні соуси або просто подавати зі сметаною чи до чаю.