Тісто в цих пиріжках є найвдалішим і універсальним варіантом, воно поєднується з різними начинками, відмінно тримає форму, пишне і повітряне, дуже м’яке, як пух.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле чи вода, 250 мл;
- дріжджі живі, 15 г чи сухі, 5 г;
- цукор, 1 ст. л;
- сіль, 1 ч.л;
- борошно, близько 500 г;
- олія рафінована, 60 л.
Для приготування начинки необхідно:
- яйця варені, 8 шт.;
- зелена цибуля, гарний пучок, кріп;
- сіль перець;
- масло вершкове розм’якшене, 1 ст.л.
Процес приготування
У теплому молоці або воді розчиняємо цукор та дріжджі, вливаємо олію.
Борошно просіюємо та частинами всипаємо в масу. Всипаємо стільки борошна, скільки тісто бере, намагайтеся добре вимішувати, а не забивати масу борошном.
Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці. Обминаємо і знову залишаємо на 1 годину.
Для начинки дрібно нарізані яйця та цибулю, кріп, змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом, солимо та перчимо за смаком. Можна зелену цибулю пасерувати на вершковому маслі кілька хвилин і потім змішувати з яйцями.
Формуємо пиріжки з начинкою, викладаємо на лист, застелений пергаментом і накриваємо рушником на 30 хвилин.
Збиваємо яйце з ложкою молока та змащуємо пиріжки.
Випікаємо при 180 градусах близько 15-20 хвилин.
Пиріжки виходять м’якими як пух і дуже смачними, ситними, можна подавати до чаю зі сметаною.