Пиріжки з цибулею і яйцем з швидкого дріжджового тіста

Друзі, хочу поділитися з вам чудовим рецептом пиріжків з зеленою цибулею і яйцем з швидкого дріжджового тіста, звичайно швидкість – поняття відносне, так як для дріжджів все таки потрібний час. Але в порівнянні з класичним варіантом, це тісто готується досить швидко. Борошно я брала з високим вмістом клейковини, не менше 28-30%. Буває, що вказується вміст білка, тоді він повинен бути не нижче 10.

Необхідні продукти

тісто

  • 380 г – пшеничне борошно + \ – 20 г
  • 200 мл – молоко
  • 80 мл – рослинна олія
  • 1 шт. – яйце
  • 25 г – свіжі дріжджі (8 г сухі)
  • 40 г – цукор
  • 6 г – сіль

Начинка

  • 200 г – зелена цибуля
  • 5 штук. – відварені яйця
  • 50 г – вершкове масло
  • сіль за смаком

Покроковий процес приготування пиріжків

Готуємо опару

  • Молоко повинно бути добре теплим.
  • Додати дріжджі в тепле молоко.
  • Нехай три хвилини постоять в теплі.
  • Додати цукор. Добре розмішати.
  • Всипати 6 ст.л. просіяного борошна від загальної кількості. Замісити опару.
  • Накрити миску плівкою або вологим гарячим рушником.
  • Прибрати опару в тепле місце.

Пиріжки з цибулею і яйцем з швидкого дріжджового тіста

Готуємо начинку

  • Зелену цибулю вимити й обсушити.
  • Дрібно нарізати цибулю.
  • Начинка може бути абсолютно будь-яка.
  • Також дрібно нарізати яйця.
  • Розпустити на сковороді вершкове масло.
  • Викласти цибулю і прогріти пару хвилин, поки вона не осяде.
  • Нагрівання вимкнути.
  • Додати яйця, сіль, все перемішати і начинка готова.

Пиріжки з цибулею і яйцем з швидкого дріжджового тіста

Готуємо тісто

  • Збити яйце з сіллю.
  • Дістати опару. Додати до неї збите яйце.
  • Всипати борошно і замішувати тісто.
  • Коли мука розмішана, підливати масло.
  • Викласти тісто на стіл.
  • Вимішувати тісто до “чистих рук”.
  • Борошно більше додавати не потрібно.
  • У підсумку на вимішування тіста на столі у мене пішло чотири хвилини. Тісто готове.

Пиріжки з цибулею і яйцем з швидкого дріжджового тіста

Змастити стіл рослинною олією. Покласти тісто, теж трохи змастити його зверху і накрити плівкою. Залишити на 15 хвилин. Розділіть тісто на 15-16 частин.

Пиріжки з цибулею і яйцем з швидкого дріжджового тіста

Залишити тісто на 5 хвилин і можна ліпити пиріжки.

Форма – на ваш розсуд. Мені подобається трикутна форма.

Пиріжки з цибулею і яйцем з швидкого дріжджового тіста

Діти просять більше тіста. А я люблю більше начинки.

Викласти пиріжки на деко та залишити на 15 хвилин.

Нагріти духовку до 190 ° С градусів. Можна змастити пиріжки яєчним жовтком.

Пиріжки з цибулею і яйцем з швидкого дріжджового тіста

Відправити пиріжки в духовку і через сім-вісім хвилин знизити температуру до 180 ° С градусів.

Останні п`ять хвилин я прикрила їх пергаментом.

Пиріжки з цибулею і яйцем з швидкого дріжджового тіста

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: