Такі пишні коржики більше схожі на пончики або на повноцінні пиріжки, які ви можете робити з різною начинкою на свій смак. Я роблю з класичною літньою начинкою з яєць та зелені.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 200 мл;
- сіль та сода по 0.5 ч.л;
- борошно, близько 350 г;
- олія соняшникова, 30 мл;
- яйця варені, 3 шт.;
- сир, 60 г;
- сіль, перець, зелень.
Процес приготування
Яйця відварюємо, остуджуємо, дрібно нарізаємо і змішуємо з пучком зеленої цибулі, кропу та петрушки, солимо і перчимо на смак. Можна додати пару столових ложок розтопленого вершкового масла та тертий сир.
Для тіста змішуємо просіяне борошно з сіллю і содою, вливаємо соняшникову олію і кефір. Вимішуємо однорідне, гладке та м’яке тісто. Накриваємо його та залишаємо на 20 хвилин.
Ділимо тісто на дві частини і розкачуємо на тонкі пласти. Викладаємо рівними рядами начинку, залишаючи між ними відстань. Накриваємо другим пластом тіста і вилкою намічаємо межі пиріжків.
Можна відразу вирізати круглі пиріжки круглою формою, защипнути краї.
Обсмажуємо такі пиріжки у великій кількості олії.
Вони виходять настільки пишними, з бульбашками повітря, апетитні та ситні, справжні пончики з начинкою.