Пиріжки за рецептом турецького кухаря. Готую влітку: доки чайник закипить, все буде готово

Такі пишні коржики більше схожі на пончики або на повноцінні пиріжки, які ви можете робити з різною начинкою на свій смак. Я роблю з класичною літньою начинкою з яєць та зелені.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 200 мл;
  • сіль та сода по 0.5 ч.л;
  • борошно, близько 350 г;
  • олія соняшникова, 30 мл;
  • яйця варені, 3 шт.;
  • сир, 60 г;
  • сіль, перець, зелень.

Процес приготування

Яйця відварюємо, остуджуємо, дрібно нарізаємо і змішуємо з пучком зеленої цибулі, кропу та петрушки, солимо і перчимо на смак. Можна додати пару столових ложок розтопленого вершкового масла та тертий сир.

Пиріжки за рецептом турецького кухаря. Готую влітку: доки чайник закипить, все буде готово

Для тіста змішуємо просіяне борошно з сіллю і содою, вливаємо соняшникову олію і кефір. Вимішуємо однорідне, гладке та м’яке тісто. Накриваємо його та залишаємо на 20 хвилин.

Ділимо тісто на дві частини і розкачуємо на тонкі пласти. Викладаємо рівними рядами начинку, залишаючи між ними відстань. Накриваємо другим пластом тіста і вилкою намічаємо межі пиріжків.

Пиріжки за рецептом турецького кухаря. Готую влітку: доки чайник закипить, все буде готово

Можна відразу вирізати круглі пиріжки круглою формою, защипнути краї.

Пиріжки за рецептом турецького кухаря. Готую влітку: доки чайник закипить, все буде готово

Обсмажуємо такі пиріжки у великій кількості олії.

Пиріжки за рецептом турецького кухаря. Готую влітку: доки чайник закипить, все буде готово

Вони виходять настільки пишними, з бульбашками повітря, апетитні та ситні, справжні пончики з начинкою.

Пиріжки за рецептом турецького кухаря. Готую влітку: доки чайник закипить, все буде готово

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: