Смачна і дуже повітряна шарлотка вам сподобатися своєю простотою приготування.
Для шарлотки вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яблука – 4 шт;
- крохмаль – 1 ст.л;
- яйця – 4 шт;
- борошно – 1 стакан;
- цукор – три чверті склянки або склянку, за смаком;
- ванільний цукор – 1 ч.л;
- розпушувач – 1 ч.л;
- цедра половини лимона.
Духовку розігріваємо до 190 градусів.
Збиваємо яйця, додаємо цукор і ванільний цукор, ретельно збиваємо до стійкої і густої піни.
Борошно просіваємо і порційно додаємо в тісто разом з розпушувачем, крохмалем, вимішуємо до повної однорідності.
Яблука промиваємо і просушуємо, якщо не любите шкірку, очистіть їх, наріжте тонкими часточками. Ділимо яблучні часточки на дві нерівні частини і більшу кількість перемішуємо з тістом.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто, зверху прикрашаємо рештою яблучних часточок. Щоб вони не потонули в тісті, обсипте їх борошном.
Випікаємо 40 – 50 хвилин, поставивши в низ духовку миску з гарячою водою, щоб створити ефект лазні. Дверцята в духовці не відкриваємо протягом 30 хвилин.
За смаком ви можете посипати шарлотку цукровою пудрою, змішаною з корицею або подрібненими грецькими горіхами. Горіхи можна додати і всередину шарлотки або змішати тісто не тільки з яблучними часточками, а й розпареним родзинками.