Пишна шарлотка з яблуками: покроковий рецепт

Смачна і дуже повітряна шарлотка вам сподобатися своєю простотою приготування.

Для шарлотки вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука – 4 шт;
  • крохмаль – 1 ст.л;
  • яйця – 4 шт;
  • борошно – 1 стакан;
  • цукор – три чверті склянки або склянку, за смаком;
  • ванільний цукор – 1 ч.л;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • цедра половини лимона.

Духовку розігріваємо до 190 градусів.

Збиваємо яйця, додаємо цукор і ванільний цукор, ретельно збиваємо до стійкої і густої піни.

Борошно просіваємо і порційно додаємо в тісто разом з розпушувачем, крохмалем, вимішуємо до повної однорідності.

Яблука промиваємо і просушуємо, якщо не любите шкірку, очистіть їх, наріжте тонкими часточками. Ділимо яблучні часточки на дві нерівні частини і більшу кількість перемішуємо з тістом.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто, зверху прикрашаємо рештою яблучних часточок. Щоб вони не потонули в тісті, обсипте їх борошном.

Випікаємо 40 – 50 хвилин, поставивши в низ духовку миску з гарячою водою, щоб створити ефект лазні. Дверцята в духовці не відкриваємо протягом 30 хвилин.

За смаком ви можете посипати шарлотку цукровою пудрою, змішаною з корицею або подрібненими грецькими горіхами. Горіхи можна додати і всередину шарлотки або змішати тісто не тільки з яблучними часточками, а й розпареним родзинками.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: