Сьогодні я вам покажу універсальний рецепт бісквіта для торта, який готується всього з трьох інгредієнтів. Незважаючи на відсутність розпушувача і соди, бісквіт виходить високим і пишним. З такого бісквіта можна зробити торт або використовувати як самостійний десерт до чаю, так як він фантастично смачний і ніжний.
Для приготування бісквіта нам знадобиться:
- 1 склянка борошна,
- 1 склянка цукру,
- 5 яєць.
Як бачите, кількість інгредієнтів дуже легко запам’ятати.
Розбиваємо яйця у велику миску. Додаємо склянку цукру.
Добре все збиваємо міксером.
Всипаємо борошно і акуратно перемішуємо ложкою за годинниковою стрілкою.
Переливаємо тісто в форму для випікання.
Відправляємо в духовку і випікаємо 40 хвилин при температурі 160 градусів.
Ось такий бісквіт у мене вийшов. Зверху утворилася невелика гірочка, але в цьому немає нічого страшного. Її можна відрізати і перевернути бісквіт дном вгору.
Ось так легко ми приготували бісквіт всього з трьох інгредієнтів. Якщо ви хочете що-небудь приготувати до чаю, то цей бісквіт буде відмінним варіантом.
Але я не буду зупинятися на досягнутому, і зроблю з нашого бісквіта справжній торт. У велику тарілку розламуємо одну кондитерську плитку. Додаємо трохи вершкового масла і трохи молока. Відправляємо тарілку на водяну баню.
Проколюємо наш бісквіт шпажкою приблизно до середини. Тепер наливаємо в дірочки наше просочення.
Залишилося тільки змастити бісквіт шоколадною глазур’ю. Для шоколадної глазурі я розтопила на водяній бані одну кондитерську плитку і додала одну столову ложку молока.
Відправляємо торт в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Наш шалено смачний шоколадний торт готовий. Він виглядає дуже апетитно. Саме час налити ароматний чай, щоб насолодитися чудовим смаком нашого торта. Ви теж зможете легко приготувати цей десерт за моїм рецептом. Всі ваші близькі залишаться задоволені.