Раніше пиріг «Чарівниця» брали замість торта, коли ходили в гості: простий рецепт

Можливо, ви застали на прилавках магазинів пиріг “Чародійка”. Він був схожий на торт і часто асоціювався із приходом гостей. Зараз такий пиріг втратив колишню популярність, однак це не означає, що він став несмачним. Якщо ви раніше не пробували “Чародійку”, радимо приготувати за класичним рецептом.

Інгредієнти для пирога “Чародійка”:

  • молоко – 700 мл;
  • кукурудзяний крохмаль – 5 ст. л.;
  • цукор – 230 г;
  • лимонна цедра – 1 шт.;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • яйце куряче – 4 шт.;
  • вершкове масло – 100 г;
  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 8 г;
  • сіль – дрібка.

Приготування пирога “Чарівниця”:

Насамперед готуємо кремову начинку. Змішуємо міксером в глибокій мисці молоко, 130 грамів звичайного і 10 грамів ванільного цукру, пару яєць, цедру лимона і крохмаль.

Суміш переливаємо в каструлю і ставимо варитись на середньому вогні до густого стану. Важливо постійно віночком помішувати крем, щоб він не пригорів.

Потім переливаємо масу в миску, накриваємо харчовою плівкою і даємо охолонути.

У чистій тарі ми з’єднуємо яйця, що залишилися, з вершковим масло, далі додаємо цукор і солимо. Змішуємо вручну продукти. В окремій мисці змішуємо розпушувач та борошно, просіюємо в яєчно-вершкову суміш.

Формуємо грудку тіста, кладемо в харчову плівку та прибираємо на 20 хвилин у холод. Потім ділимо навпіл тісто і розкачуємо два пласти. Перший пласт повинен бути діаметром форми для випічки, включаючи бортики.

Викладаємо шар на дно форми. Другий розкачуємо трохи ширше за діаметр форми на 2 см.

⅔ крему ми викладаємо на дно тістової форми та накриваємо його другим пластом. Краї тіста при цьому забираємо.

Решту крему переливаємо в кондитерський мішок, робимо візерунок на пирозі, а також не забуваємо пропрацювати кремом бортики.

Розігріваємо духовку до 180 градусів, випікаємо пиріг 25-30 хвилин.

Раніше пиріг «Чарівниця» брали замість торта, коли ходили в гості: простий рецепт

Так приготували смачний десерт у вигляді пирога. За бажанням нагору ви можете перед випіканням додати горіхи, фундук або мигдаль, а перед подачею посипати цукровою пудрою.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: