Рецепт баклажанів по-корейськи на зиму

Кількість продуктів розрахована на 500 – грамові банки в кількості 8-9 штук.

Перелік продуктів:

  • Два з половиною літра води
  • Пів кілограма болгарського перцю
  • Два кілограми баклажанів
  • Три цибулі
  • Три моркви
  • Одна велика головка часнику
  • Чотири столові ложки солі.

Продукти для розсолу:

  • 150 грам 5% оцту
  • Чотири столові ложки цукру
  • 200 грам соняшникової олії
  • Половина або одна чайна ложка чорного меленого перцю
  • Одна-дві чайні ложки солі.

Покроковий процес приготування

Вимиті баклажани ділимо на чотири частини. У відповідну каструлю виливаємо воду, кладемо сіль, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. У каструлю з киплячою водою кладемо баклажани і готуємо їх до готовності. Це займає, приблизно, чверть години. Головне – не переварити.

Після цього виймаємо баклажани і даємо охолонути.

В цей час займемося підготовкою інших продуктів.

Цибулю ріжемо півкільцями, болгарський перець – соломкою, остиглі баклажани – кубиком. Моркву необхідно подрібнити на спеціальній тертці для моркви по-корейськи. З’єднуємо всі овочі, видавлюємо часник і все добре перемішуємо.

Тепер приготуємо розсіл

З’єднуємо всі інгредієнти зі списку і додаємо до них столову ложку води. Готовим розсолом заливаємо баклажани, перемішуємо, і залишаємо в холодильнику на 6 днів під пресом.

На сьомий день розкладаємо закуску по банкам, обов’язково їх перед цим простерилізуйте.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: