Торт із шоколадних вафель стане прекрасним доповненням до святкового чаювання. Ніжний і повітряний крем, створює неймовірне задоволення і вам ці ласощі точно сподобаються.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- вафлі шоколадні, 350 г;
- крохмаль кукурудзяний, 80 г;
- молоко, 500 мл;
- жовтки, 5 шт;
- пудра цукрова, 150 г;
- вершки жирні та вершковий сир по 100 г;
- горіхи та шоколад за смаком та бажанням для декору.
Процес приготування
Вафлі подрібнюємо блендером і викладаємо масу у форму, в якій формуватимемо торт. Ущільнюємо шар лопаткою або денцем склянки, робимо бортики. Забираємо в холодильник на 30 хвилин.
З’єднуємо молоко, жовтки, крохмаль, пудру та за бажанням, ванілін.
Перебиваємо масу занурювальним блендером і ставимо варитися крем.
Уварюємо на невеликому вогні до потрібної густоти, постійно перемішуючи, щоб не пригоріли. Охолоджуємо.
Викладаємо крем на шар вафель у формі, розподіляємо рівним шаром і відправляємо застигати в холодильник.
Охолоджені вершки змішуємо з пудрою і збиваємо до пишності, додаємо вершковий сир і збиваємо.
Викладаємо крем на попередній шар.
Тепер ви можете посипати верх торта подрібненими горіхами, шматочками шоколаду, сухими ягодами та іншими солодкими додатками.
Накриваємо форму та відправляємо в холодильник на ніч.
Десерт просто чудовий, ніжний, повітряний, ідеальний.