Рецепт домашніх пряників на кефірі – довго не черствіють

Пряники давно стали одними з найулюбленіших видів солодкої випічки. За нашим рецептом ви зможете порадувати своїх близьких м’якими пряниками, які зробите дуже швидко.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 4 склянки;
  • кефір – 350 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • олія рослинна – 3 ст.л;
  • цукор – 1.5 склянки;
  • мед – 1 ст.л;
  • сода – 1 ч.л.

Покроковий процес приготування пряників

Одне яйце ділимо на білок і жовток. З інших яєць і цукру (залишаємо цукру 3 ст.л) з медом, збиваємо густу піну і вливаємо кефір, рослинну олію і знову збиваємо.

Просіяне борошно змішуємо з содою і порційно домішуємо в тісто. Повинна вийти некрута маса.

Тісто розгортаємо в пласт товщиною 1 см і вирізаємо формочкою різні фігурки.

Деко застеляємо пергаментом і укладаємо на нього пряники.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 25 хвилин.

Відкладений білок збиваємо з 3 ст.л цукру, виймаємо пряники, змащуємо їх цією масою і ставимо їх назад випікатися ще 10 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: