Рецепт домашніх пряників на кефірі: довго залишаються м’якими

Колись в старовину пряники були улюбленими ласощами … Сьогодні на прилавках можна знайти масу печива і тістечок, але справжні пряники – велика рідкість.

Але ж їх так просто приготувати вдома, власноруч з натуральних, доступних інгредієнтів! Тому поспішаю поділитися рецептом.

Складові:

  • 4 яйця;
  • 700 мл кефіру;
  • 3 склянки цукру;
  • 2 ч. л. соди;
  • 2 ст. л. меду;
  • 8 склянок борошна;
  • 6 ст. л. рослинної олії.

Спосіб приготування:

1. Розбийте яйця і акуратно розділіть на білки і жовтки. Всипте в жовтки мед і майже весь цукор (крім 6 ст. л. – які знадобляться для помадки) і збийте все.

2. Влийте до цукрово-яєчної маси масло з кефіром і знову перемішайте все.

3. Борошно просійте, з’єднайте з содою і, гарненько перемішуючи, додайте поступово невеликими порціями до раніше приготовленої суміші. Має вийти некруте тісто.

4. Розкачайте тісто в корж товщиною 1 см і вирежіте пряники бажаної форми. Наприклад – кружечками, у вигляді звіряток.

Рецепт домашніх пряників на кефірі: довго залишаються м'якими

5. Застеліть деко кулінарним папером і викладіть на нього пряники.

6. Поставте пряники в заздалегідь розігріту до 180-190 ° С духовку і випікайте протягом 25 хвилин.

7. Для приготування помадки, збийте білки з цукром, що залишився. Добиватися стійкої піни не обов’язково – вона просто повинна розчинитися.

8. Дістаньте пряники з духовки, змастіть швидко білком і поверніть в духовку ще на 10 хвилин.

Рецепт домашніх пряників на кефірі: довго залишаються м'якими

Пряники вийдуть ще смачніше, якщо додати в тісто трохи горіхів, сухофруктів, пряностей (наприклад, кориці, ванілі, імбиру, сушеної м’яти або базиліка). А якщо додати в глазур краплю барвника – вийдуть пряники нарядні, святкові.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: