Рецепт домашніх слойок на кефірі. На столі не затримуються!

Слойки дуже подобаються, як дорослим, так і дітям. Пропонуємо відмінний рецепт без тривалого процесу підготовки тіста.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір – 125 г;
  • борошно – 240 г;
  • масло вершкове – 125 г;
  • розпушувач – 5 г.

Для приготування крихти будуть потрібні:

  • масло вершкове – 70 г;
  • цукор – 100 г;
  • борошно – 80 г.

Перемішуємо борошно і розпушувач, просіюємо.

Холодне вершкове масло натираємо і перетираємо з борошном до стану крихти.

Тепер вливаємо кефір і вимішуємо тісто. Загортаємо його плівкою і на 1 годину ставимо в холодильник.

Просіваємо борошно і змішуємо з цукром, кладемо холодне вершкове масло і перетираємо масу в крихту, яку також ставимо в холодильник.

Тісто ділимо на стільки частин, скільки ви хочете зробити шарів в слойки. З крихтою чинимо також.

Розкачуємо частина тіста і посипаємо його частиною крихти. Розкачуємо другий шматок тіста і кладемо його на крихту. Повторюємо таким чином з усіма частинами тіста.

Коли у вас вийде невеликий тортик, розрізаємо його на рівні сегменти – трикутники. Кладемо їх на деко, застелене пергаментом.

Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо слойки 20 хвилин.

Готову випічку посипаємо пудрою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: