Слойки дуже подобаються, як дорослим, так і дітям. Пропонуємо відмінний рецепт без тривалого процесу підготовки тіста.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір – 125 г;
- борошно – 240 г;
- масло вершкове – 125 г;
- розпушувач – 5 г.
Для приготування крихти будуть потрібні:
- масло вершкове – 70 г;
- цукор – 100 г;
- борошно – 80 г.
Перемішуємо борошно і розпушувач, просіюємо.
Холодне вершкове масло натираємо і перетираємо з борошном до стану крихти.
Тепер вливаємо кефір і вимішуємо тісто. Загортаємо його плівкою і на 1 годину ставимо в холодильник.
Просіваємо борошно і змішуємо з цукром, кладемо холодне вершкове масло і перетираємо масу в крихту, яку також ставимо в холодильник.
Тісто ділимо на стільки частин, скільки ви хочете зробити шарів в слойки. З крихтою чинимо також.
Розкачуємо частина тіста і посипаємо його частиною крихти. Розкачуємо другий шматок тіста і кладемо його на крихту. Повторюємо таким чином з усіма частинами тіста.
Коли у вас вийде невеликий тортик, розрізаємо його на рівні сегменти – трикутники. Кладемо їх на деко, застелене пергаментом.
Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо слойки 20 хвилин.
Готову випічку посипаємо пудрою.