Рецепт дріжджового яблучного пирога: чудовий пиріг який тане в роті!

Пиріг простий в готуванні, але виходить здоба дуже м’якою і смачною, особливо ароматна начинка з яблук і кориці.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 500 г;
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 70 г;
  • молоко – 250 мл;
  • рослинна олія – 30 мл;
  • дріжджі сухі – 7 г;
  • сіль – 0.5 ч.л
  • вершкове масло – 40 г.

Для начинки потрібно:

  • яблука – 5 шт;
  • кориця – 1 ч.л;
  • яйце для змащування – 1 шт;
  • масло вершкове – 30 г.

Для приготування крихти кондитерської необхідно:

  • борошно – 150 г;
  • цукор – 200 г;
  • масло вершкове – 120 г.

Покроковий процес приготування яблучного пирога

Просіваємо борошно і змішуємо її з дріжджами.

Підігріваємо молоко і розчиняємо в ньому сіль і цукор, з’єднуємо з борошном, яйцем і розтопленим вершковим маслом.

Тепер порційно вливаємо олію і вимішуємо тісто на робочій поверхні руками протягом 7 хвилин. Тісто має бути не липким, м’яким і еластичним.

Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на 1.5 години, щоб воно добре підійшло.

Яблука очищаємо від шкірки, позбавляємося від серцевини і ріжемо кубиками.

У сковороду кладемо вершкове масло, розтоплюємо його і тушкуємо в ньому яблучні кубики хвилин 5 до м’якості. Посипаємо корицею, добре перемішуємо і охолоджуємо.

Щоб тісто було шаруватим, приготуємо кондитерську крихту: холодне вершкове масло з’єднуємо з цукром і розминаємо виделкою, а потім всипаємо борошно і перетираємо все в крихту руками. Ставимо її в холодильник.

Тісто обминаємо і ділимо на 8 шматків, кожен катаємо в колобок, накриваємо їх плівкою і залишаємо на 10 хвилин.

Розкатуємо кожен колобок в коло, трохи менше по діаметру ніж ваша форми для випічки. Трохи крихти розподіляємо по поверхні тіста, складаємо корж навпіл і придавлюємо долонею або прокатуємо легко качалкою. Таким чином, робимо з усіма 8 частинами тіста і залишаємо трохи крихти для прикраси пирога.

На кожен коржик з двох сторін викладаємо начинку і загортаємо тісто так, щоб в центрі у вас вийшло 2 конуса з начинкою.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном, викладаємо конуси, гострим кінцем в центр. Заповнюємо всю форму і накриваємо її плівкою на 10 хвилин. Змащуємо тісто збитим яйцем і посипаємо крихтою.

Духовку розігріваємо до 150 градусів і випікаємо 40 – 50 хвилин. Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: