Рецепт дріжджового тіста для виготовлення смажених пиріжків

Це тісто виходить завжди і у всіх, готується зі звичайних продуктів і ви зможете радувати себе такою випічкою, хоч кожен день.

Для приготування тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 1400 г;
  • вода тепла – 700 мл;
  • олія соняшникова – 100 мл;
  • сіль – 2 ст.л;
  • дріжджі сухі – 2 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л.

Теплу воду змішуємо з дріжджами, цукром і сіллю, додаємо кілька ложок борошна і вимішуємо до однорідності, залишаємо масу на 15 хвилин в теплому місці, щоб дріжджі добре розійшлися.

Додаємо олію рослинну і домішуємо борошно частинами. Робочу поверхню присипаємо борошном і вимішуємо м’яке тісто. Як тільки воно перестане липнути до рук – борошна досить, не потрібно додавати більше. Накриваємо тісто плівкою і ставимо на 1 годину в холодильник.

Дістаємо тісто, ділимо на шматочки і розкатуємо їх на посипаний борошном стіл. Начинку вибирайте будь-яку на свій смак і обсмажуйте пиріжки на рослинній олії в добре розігрітій сковороді.

Пиріжки краще спочатку викласти на паперовий рушник, щоб стекла олія, а потім – в тарілку. Можна в тісто додати 1-2 варені картоплини, подрібнені в пюре, тоді тісто не буде вбирати в себе олію.

Рецепт дріжджового тіста для виготовлення смажених пиріжків

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: