Рецепт еклерів із пломбіру. Старий класичний рецепт

Еклери, навіть при появі нових та цікавих рецептів десертів, все одно залишаються одними з найулюбленіших тістечок. Ділюсь з вами старим, класичним рецептом, який завжди вдало виходить.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 110 мл;
  • вода, 100 мл;
  • масло вершкове, 85 г;
  • сіль дрібку;
  • цукор, 5 г;
  • борошно. 130 г;
  • яйця, 200 г;

Для крему

  • жовтки, 4 шт.;
  • ванільний пломбір, 300 г;
  • крохмаль кукурудзяний, 25 г;
  • цукор, 120 г;
  • масло вершкове, 150 г

Процес приготування

З перерахованих продуктів у вас вийде 16 тістечок.

Змішуємо молоко, воду, сіль, цукор та шматочки вершкового масла. Підігріваємо суміш доти, доки масло не розтане.

Всипаємо борошно і вимішуємо до тих пір, поки маса не збереться в гладкий і однорідний колобок.

Знімаємо з плити та остуджуємо до ледве теплого стану. Вмішуємо по одному яйця доти, доки тісто не стане еластичним та м’яким. Але слідкуйте, щоб воно не стало розтікатися, тоді тістечка не триматимуть форму.

Видавлюємо з пакета тісто порційними шматочками на лист, застелений пергаментом.

Рецепт еклерів із пломбіру. Старий класичний рецепт

Випікаємо при 220 градусах близько 10 хвилин. Охолоджуємо тістечка.

Для крему розм’якшуємо вершкове масло та морозиво, збиваємо міксером до пишної, однорідної маси.

Окремо збиваємо жовтки з цукром і підігріваємо масу, потім вливаємо масло з морозивом і варимо до густини.

Остуджуємо і ще раз збиваємо.

Рецепт еклерів із пломбіру. Старий класичний рецепт

Наповнюємо тістечка кремом через отвір, який можете зробити в будь-якому місці тістечка.

Рецепт еклерів із пломбіру. Старий класичний рецепт

Смачні та ніжні тістечка, ви можете зробити для гостей та порадувати свою родину.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: