Рецепт класичного ванільного бісквіту – виходить ніжним і пишним

Бісквіт приготований з маслом виходить ніжним і пишним, при цьому не кришиться.

Продукти:

  • 4 яйця
  • 132 гр цукрового піску
  • 132 гр борошна
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту
  • 1 ч. ложка без гірки розпушувача
  • дрібка солі
  • 40 гр вершкового масла

Як приготувати класичний ванільний бісквіт:

На білки насипаємо дрібку солі і половину від рецепта цукру і збиваємо їх міксером на високій швидкості до стійкої піни.

Цими ж віночками збиваємо жовтки з цукром і ванільним екстрактом, жовтки повинні трохи посвітліти та трохи збільшитися в обсязі.

Потім з’єднуємо жовтки зі збитими білками і акуратно перемішуємо силіконової лопаткою. Просіваємо борошно і розпушувач, бажано в 3 заходи.

Кожен раз перемішуємо лопаткою, робимо все дуже ніжно і акуратно, щоб тісто не втратило своєї легкості.

Необхідно розтопити вершкове масло в мікрохвильовці або на водяній бані і дати йому охолонути до кімнатної температури, ну або може бути трохи теплим. Зробіть це заздалегідь.

Наливаємо масло на тісто і ще раз все перемішуємо. Тісто виходить дуже тягучим, глянсовим розкішним!

Беремо форму діаметром 18 см, дно покриваємо пергаментом для випікання і наливаємо тісто.

Відправляємо випікатися в духовку хвилин на 30 при температурі 180˚C. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: