Для тих, хто любить ковбасу, але боїться її їсти, ми підібрали відмінний рецепт домашньої ковбаси. Більше не потрібно боятися шкідливих речовин, які містяться в покупній ковбасі. Завдяки цьому рецепту, ви приготуєте улюблену з дитинства варену ковбасу в домашніх умовах.
Звичайно, вона буде повністю натуральна і без небезпечних консервантів і добавок. ЇЇ спокійно можна давати дітям. Також вона виходить дуже смачною і ніжною. Відмінна заміна магазинній ковбасі!
Необхідні інгредієнти для приготування домашньої варенки:
- 1,5 кг яловичини;
- 350 мл курячого бульйону;
- 75 г солі;
- 2 кг стегон курячих;
- 1 ст. л. меду;
- 6 горошин чорного перцю;
- 1 ст. л. чорного меленого перцю;
- половина ч. л. мускатного горіха;
- 1 ст. л. сушеного кропу.
- 2 ст. л. паприки;
- 1 ст. л. базиліка;
- 1 ст. л. сушеного часнику;
Покроковий процес приготування корисної та смачної домашньої варенки
Для початку у стегон витягніть кістки і приберіть шкіру. На кісточках відваріть бульйон. Додайте в нього сіль і два горошка чорного перчика. Готовий бульйон пропустіть через шар марлі і нехай охолоджується.
М’ясо яловичини розріжте навпіл. Одну половину перекрутіть на м’ясорубці, а другу разом з м’ясом курячих стегон поріжте квадратними шматочками розміром приблизно 2 см.
У перекручене м’ясо додайте порізане і мед. Гарненько розмішайте.
З’єднайте всі спеції з сіллю. Висипте їх в м’ясо, а потім влийте остиглий бульйон, при цьому весь час мішайте. Після цього перемішайте всі інгредієнти руками.
Спеціальний пакет для приготування ковбаси наповніть щільно фаршем. Повітря не повинен потрапити в пакет, але якщо це сталося, то просто зробіть прокол в тому місці, де він зібрався. Пакет зав’яжіть по обидва боки і підвісьте ковбасу на пару годин, де вам зручно. Головне, щоб при кімнатній температурі.
Після потрібно зварити ковбасу. Готуйте її приблизно пару годин в киплячій воді (температура близько 80-85 °). Час приготування залежить від об’єму ковбаски.
Гарячу ковбасу вийміть з кип’ятку і відразу опустіть в холодну воду. Тепер підвісьте її в холодному місці на всю ніч або довше. Потім оберніть її папером і приберіть в холодильник.
Звичайно, з домашньою ковбасою доведеться повозитися, але результат того вартий.