Рецепт м’яких та повітряних булочок – змітають зі столу за секунду

М’які і повітряні булочки готуються просто і в рецепті мінімум продуктів, які вам будуть потрібні.

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 300 мл;
  • борошно – 700-750 г;
  • дріжджі – 10-15 г;
  • цукор – 100 г;
  • білки – 2 шт;
  • сіль щіпка;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • ванілін.

Повітряні булочки: покроковий процес приготування

Всі інгредієнти крім масла ми змішуємо, вимішуємо тісто і залишаємо його в теплому місці підходити, десь на 1 годину.

Після того, як тісто підійшло, додаємо масло і вимішуємо, залишаємо ще на 30 хвилин.

Робочу поверхню посипаємо борошном, викладаємо тісто і ділимо на 12 шматочків. Шматочки обкачуємо в кульки і залишаємо «відпочити» на 10 хвилин.

Кожен колобок розкатуємо в коржик, кладемо в середину начинку і формуємо булочку.

Викладаємо булочки на деко і залишаємо їх на 15 хвилин. Коли вони знову трохи підійдуть, змащуємо поверхню збитим яйцем.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо здобу 20 хвилин.

В якості начинки ви можете брати будь-які продукти, навіть солоні: тісто виходить не сильно солодким і його смак тільки підкреслить смак ліверу, яйця з цибулею і т.д. Солодкі начинки підходять будь-які.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: