Ви ще ніколи не пробували приготувати варення з м’яти? А хотіли б? Сьогодні ми Вас навчимо, як правильно зробити смачне м’ятна варення кольору смарагду.
Необхідні компоненти:
- Листя м’яти – 250 грам
- Цукор – кілограм
- Лимон – дві штуки
- Вода – 500 грам
Процес приготування м’ятного варення
В першу чергу листя м’яти потрібно помити, потім трохи просушити і дрібно нарізати. Лимони ріжемо маленькими скибочками. Шкірку знімати не потрібно.
Подрібнену м’яту і лимони перекладаємо в відповідну каструльку і варимо протягом 10 хвилин.
Приготовану масу залишаємо на 24 години. Потім суміш віджимаємо, а отриманий настій пропустити через фільтр.
У відфільтрований настій кладемо цукор і варимо до готовності. Поки варення не охололо, розкладаємо в стерильні банки і закатуємо.