Рецепт м’ятного варення – домашня закрутка на зиму

М'ятне варення, рецепт приготування

Ви ще ніколи не пробували приготувати варення з м’яти? А хотіли б? Сьогодні ми Вас навчимо, як правильно зробити смачне м’ятна варення кольору смарагду.

Необхідні компоненти:

  • Листя м’яти – 250 грам
  • Цукор – кілограм
  • Лимон – дві штуки
  • Вода – 500 грам

Процес приготування м’ятного варення

В першу чергу листя м’яти потрібно помити, потім трохи просушити і дрібно нарізати. Лимони ріжемо маленькими скибочками. Шкірку знімати не потрібно.

Подрібнену м’яту і лимони перекладаємо в відповідну каструльку і варимо протягом 10 хвилин.

Рецепт м'ятного варення - домашня закрутка на зиму

Приготовану масу залишаємо на 24 години. Потім суміш віджимаємо, а отриманий настій пропустити через фільтр.

У відфільтрований настій кладемо цукор і варимо до готовності. Поки варення не охололо, розкладаємо в стерильні банки і закатуємо.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: