Рецепт огірків у власному соку на зиму без стерилізації та оцту

Огірочки маринуються у власному соку, тому їх смак вас вразить! Хрусткі і смачні вони стануть відмінною закускою, як на святковому застіллі, так і на сімейній вечері. Після першої спроби ви вирішите, що слід закривати огірки таким чином у великій кількості.

Необхідні продукти:

  • огірочки
  • часник
  • кріп
  • сіль.

Переходимо до процесу приготування

Я беру два види огірків:

  1. Цілі, правильної, красиві огірочки середнього розміру, які в цілому вигляді кладу в банку – 700-800 грамів.
  2. Будь-які огірки, які можуть бути кривими, переростками, у вигляді закарлючок і так далі – 1 кілограм. З них я роблю «власний сік».

Некрасиві огірки натираю за допомогою терки з великими отворами. У них вичавлюю часник через прес або можна дрібненько порізати або потерти – все одно.

Всипаю дві ст. л. солі і ретельно мішаю.

Тепер переходжу до наповнення банок, які перед цим стерилізую. На таку кількість продуктів я беру дві однолітрові баночки.

Спочатку розкладаю кріп по ємкостях, після засовую ціленькі огірки, чергуючи їх з огірковою масою. Як банки наповнені, я доливаю зверху сік з огірків, який вони виділили.

Важливий момент! Цілі огірки повинні бути повністю покриті «власним соком». Якщо якийсь кінчик визирає, то утрамбуйте його або замініть іншим огірком.

Ємності закриваю капроновими кришками, які змащую всередині гірчицею, щоб нічого не запліснявіло і не зіпсувалось.

Банки відразу розміщую в холодильник. Зберігаються такі огірочки відмінно всю зиму.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: