Рецепт пісочного тіста для солодких і солоних пирогів

За цим рецептом виходить класичне пісочне тісто, яке відмінно підходить для будь-якого виду здоби і десертів, для різних начинок. Щоб пісочне тісто завжди виходило, суворо дотримуйтесь всіх інструкцій і порад.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 600 г;
  • цукор – 1 стакан;
  • масло вершкове – 400 г;
  • яйця – 2 шт.

Покроковий процес приготування пісочного тіста

Змішуємо цукор і борошно, потім розминаємо масло або ріжемо його шматочками і розтираємо його з борошном і цукром до стану крихти. Додаємо 1 жовток, перемішуємо і додаємо 1 яйце, все ретельно вимішуємо, причому, робимо це швидко щоб масло не почало танути.

Загортаємо тісто в плівку і ставимо його в холодильник на 30 – 40 хвилин.

Пісочне тісто краще остуджувати в морозилці, та й зберігатися воно там може до 6 місяців без втрати своїх властивостей. Просто в холодильнику, тісто не буде зберігається більше ніж 3 дні.

Перш ніж додавати вершкове масло в тісто, бажано його потримати в морозильній камері 30 – 40 хвилин, тоді воно швидко не буде танути в процесі змішування інгредієнтів.

Вершкове масло чудово замінюється і маргарином, різноманітність видів якого, сьогодні є в кожному магазині.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: