Дуже смачний пиріг до чаю. За цим рецептом ви приготуєте чудовий пиріг для перекусу або сніданку.
Необхідні інгредієнти для приготування пирога:
- 270 г борошна;
- 5 варених яєць для начинки;
- 2 сирих яйця для тіста;
- по половині ч. л. солі і цукру;
- 400 мл кефіру;
- 70 г вершкового масла + 2 ст. л. (Можна замінити на маргарин);
- 200 г зеленої цибулі;
- 1 ч. л. пекарського порошку;
- 1 ст. л. молока;
- 1 яєчний жовток;
- чорний перчик в залежності від смакових уподобань.
Спосіб приготування пирога
Готуємо начинку:
Зваріть яйця в підсоленій воді, тоді вони точно не потріскаються. Остудіть і зніміть шкаралупу. Поріжте невеликими квадратними шматочками.
Зелену цибульку нарізати на дрібні або великі шматки (на ваш розсуд). Цибулі краще взяти побільше.
З’єднайте яйця з цибулею і додайте олії (тоді начинка буде єдиним цілим і не розпадеться). Можете посолити і поперчити. Ретельно перемішайте.
Готуємо заливне тісто:
Яйця розбийте в глибоку ємність, додайте в них сіль і цукор. Збийте за допомогою міксера або віночка.
Потім влийте кефір і ретельно розмішайте.
Просійте борошно з пекарським порошком і всипте половину в яєчно-кефірну масу.
Влийте попередньо розтоплене і вже остигле масло. Почніть вимішувати тісто.
Після додайте борошно, що залишилося з пекарським порошком і продовжуйте вимішувати тісто. Воно повинно вийти схожим на тісто для оладок або густу сметанку.
У змащену форму вилийте ½ частину тіста, зверху викладіть яєчно-цибульну начинку і потім решту тіста. Трошки струсіть форму з тістом, щоб не утворилося повітря.
Розігрійте духовку і поставте випікатися пиріг. Готуйте приблизно 50 хвилин при 200 ° С. Перевіряйте готовність сірником або зубочисткою. Якщо тісто при проколі не налипнуло, то пиріг готовий.
З’єднайте молочко і жовток. Змастіть отриманою сумішшю пиріг за десять хвилин до кінця приготування. Можна змастити просто збитим яйцем.
Готовій випічці дайте охолонути, а потім вийміть з форми.
Також такий пиріг можна приготувати в мультиварці на режимі для випічки.