Неймовірний лимонад, який подарує вам енергію і заряд бадьорості в самий жаркий день. Для його приготування знадобляться апельсинові кірки. Так що більше не викидайте їх після того, як з’їли апельсин. З цедри від шести або семи апельсинів вийде цілих дев’ять літрів лимонаду. Дуже економний рецепт!
Які продукти знадобляться для приготування лимонаду:
- кірки від 6-7 апельсинів;
- 3 літри води;
- 1000 г цукру;
- 4-5 ч. л. лимонної кислоти.
Покроковий процес приготування освіжаючого лимонаду з цедри апельсинів
Для початку поставте воду на вогонь, вона повинна закипіти. Потім дайте їй охолонути до кімнатної температури.
Візьміть трилітрову банку і займіться її стерилізацією будь-яким зручним способом. Складіть в неї цедру апельсинів і залийте остиглою водою. Залиште на 24 години, щоб настоялась.
Через 24 години воду перелийте в каструлю і знову закип’ятіть.
Цедру вийміть з банки і пропустіть через м’ясорубку.
Перекручені кірки покладіть назад в баночку і залийте нагрітою водою. Знову залиште на 24 години.
Знову перелийте воду в каструлю і всипте цукор з лимонною кислотою. Помістіть на плиту і чекайте, коли закипить. Охолодіть солодку рідину і зберігайте в холодильнику.
Коли захочете прохолодного лимонаду, розбавте сироп водою. Кількість води залежить від вашого смаку.