Рецепт приголомшливого овочевого салату на зиму

Овочевий салат на зиму, рецепт приготування

Салат готується дуже просто, швидко і з самих звичайних продуктів. Зате його дивовижний смак підкорює після першої проби! Легкий, освіжаючий, ароматний і трохи хрусткий салат сподобається всім без винятку. Він відмінно поєднується з абсолютно будь-яким гарніром, м’ясом і рибою. Закривати ми радимо багато банок, оскільки така смакота дуже швидко з’їдається!

Необхідні продукти для приготування:

  • Один кг помідорів;
  • 900 г болгарського перчика;
  • 350 г моркви;
  • 800 г капусти;
  • 250 г цибулі;
  • 100 г цукру;
  • 100 мл оцту;
  • 50 г солі;
  • 250 мл соняшникової олії.

Переходимо до процесу приготування

В першу чергу потрібно очистити всі овочі від шкірки, лушпиння, насіння і звичайно, помити.

В першу чергу натираємо морквину і перекладаємо її в велику миску.

З капусти зніміть верхні листки, а після нашаткувати тонкою соломкою. Перекласти до моркви.

Перець нарізати у вигляді соломки, цибулю – пів кружечками, помідори – часточками. Все відправити в миску до овочів. Помідори потрібно брати тугі, навіть можна трохи недозрілі.

Далі в овочі всипаємо цукор, сіль і вливаємо олію і оцет. Розмішуємо.

Банки не забуваємо перед тим, як готувати салат, простерилізувати.

На цю кількість продуктів вам знадобиться 8 півлітрових банок. Розкладіть по ним салатик, а потім прикрийте кришками і простерилізуйте в каструлі.

Обов’язково потрібно покласти на дно ємності рушник, наповнити теплою водою, щоб вона доходила до плічок банок. Помістити на вогонь і після закипання, стерилізувати 20 хвилин. Якщо у вас банки об’ємом один літр, то стерилізувати потрібно 40 хвилин.

Потім акуратно витягнути ємності з каструлі і відразу ж закатати.

Поставити їх на кришки, укутати в щось тепле і нехай повністю охолонуть.

Салат можна зберігати і при кімнатній температурі.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: