Рецепт пирога “Фар Бретон”, який я дуже довго шукала! Це ідеальний десерт

Ніжний смак пирога з ароматом чорносливу це ідеальний десерт.

Для приготування пирога “Фар Бретон” вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 1 стакан;
  • яйця – 3 шт;
  • молоко – 300 мл;
  • чорнослив – 1 стакан;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – щіпка;
  • масло вершкове – 5 ст.л;
  • чай чорний – 1 стакан;
  • родзинки – 0.25 склянки;
  • ванільний екстракт  0.25 ч.л.

Блендером збиваємо яйця і змішуємо їх з молоком, сіллю, розтопленим вершковим маслом і ванільним екстрактом, цукром.

Просіваємо борошно і додаємо його в тісто порційно. У вас повинно вийти рідке тісто, накриваємо його плівкою і ставимо на 3 години в холодильник. В ідеалі – на всю ніч.

Чорнослив і ізюм заливаємо гарячим чаєм. Після того, як маса охолоне, накриваємо ємність і залишаємо сухофрукти ще на 30 хвилин.

Форму для запікання накриваємо пергаментом і змащуємо її вершковим маслом.

Тісто збиваємо і виливаємо в форму.

Сухофрукти виймаємо з чаю, даємо трохи стекти і розподіляємо по поверхні тіста.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 50 – 60 хвилин.

Готовий пиріг посипаємо пудрою і подаємо з кульками морозива. Можна зробити сметанний крем – сметану збийте з цукровою пудрою і подавайте з кремом, поливши кожен шматочок.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: