Яблука і сир – це одні з найпопулярніших начинок для здоби.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 5 шт;
- борошно – 2 склянки;
- вершкове масло – 180 г;
- цукор – 1 стакан;
- сир не жирний – 750 г;
- розпушувач – 1 ч.л;
- сіль щіпка;
- яблука кисло-солодкі – 3 шт;
- крохмаль – 4 ч.л;
- кориця – 15 г.
Пиріг «Осіння мелодія», покроковий процес приготування
Розм’якшуємо вершкове масло. Збиваємо 0.5 склянки цукру з 1 яйцем і змішуємо з маслом. В отриману масу всипаємо борошно, сіль і розпушувач, вимішуємо щільне тісто.
Форму змащуємо маслом і викладаємо тісто, добре розподіляючи його по дну форми і бортикам.
Сирна начинка: 0.5 склянки цукру змішуємо з сиром, яйцями і крохмалем. Викладаємо масу на тісто.
Яблука очищаємо і ріжемо на дольки, викладаємо їх на сирну масу і посипаємо меленою корицею.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо здобу 1 годину. Виймати з форми можна остиглий пиріг, щоб сирна начинка стала більш щільною після охолодження.