Це відмінна заміна набридлим салатам з куркою. Головне вибрати хорошу яловичину, щоб м’ясо було ніжним і м’яким. Салат вийде дуже ситним і смачним. Це те, що треба для святкових застіль, на яких є багато міцних спиртних напоїв.
Необхідні інгредієнти для святкового салату:
- 400 г яловичини (краще телятини);
- 100 г маринованих грибочків;
- один червоний болгарський перчик;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 4 курячих яйця;
- базилік;
- петрушка;
- майонез;
- сіль в залежності від смаку.
Готуємо святковий салат
Візьміть каструлю, покладіть в неї м’ясо, налийте воду, трохи посоліть і поставте на плиту варитися. Варену яловичину остудіть і поріжте тонкою соломкою.
Гриби поріжте невеликими шматочками, а також подрібніть всю зелень.
Перець вимийте, розріжте навпіл, видаліть насіння і хвостик з серцевиною. Наріжте тонкою соломкою.
Яйця зваріть, остудіть, зніміть шкаралупу і грубо натріть. Також натріть сир.
Підготовлені продукти потрібно викласти шарами.
Першим шаром викладіть м’ясо і зверху зробіть сітку з майонезу.
Другим шаром будуть мариновані грибочки + майонез.
Потім викладіть базилік і петрушку, а зверху зробіть сітку з майонезу.
Четвертий шар – болгарський перець і знову майонез.
Зверху перчик посипаємо сиром і тоненька сітка з майонезу.
Останнім шаром викладаємо яйця і солимо.
Прикрасити можна листочками базиліку.
Поставте салатик на 2-3 години в холодильник.